11 november: start tv-serie “Alles op 1 A4”

3 november 2015

11 november: start tv-serie “Alles op 1 A4”

Op woensdag 11 november start bij Omroep West en RTV Rijnmond de serie ‘Alles op 1 A4’. In de serie gaan de makers op speurtocht langs de snelweg  A4, vanaf de Oude Rijn bij Leiden tot aan de plek waar de A4 de provincie Zuid-Holland verlaat. Het verhaal over deze route door de Randstad wordt verteld door personen die op of rond de A4 werken, weggebruikers zijn of langs de snelweg recreëren of wonen.

Serie ‘Alles op 1 A4’

In de 10-delige serie ‘Alles op 1 A4’ wordt de Rijksweg A4 vanuit verschillende gezichtspunten belicht; een andere kijk dan die van de automobilist achter het stuur.Langs de snelweg bevindt zich een uniek veenweidegebied met het kenmerkende Hollandse landschap. Koeien, weidevogels en stukken van nog echt oude polders. We kijken vanuit de natuur naar de snelweg. Wat is er nog te vinden aan belangrijke natuur? De weg is de leidraad voor spontane ontmoetingen, bijzondere inkijkjes en nieuwe inzichten. En dat alles op 1 A4.

A4 Delft-Schiedam

De A4 tussen Delft en Schiedam is bijzonder omdat er lange tijd discussie is geweest over de vraag of dit stuk weg er wel zou moeten komen. Uiteindelijk nam de provincie Zuid-Holland het initiatief om, als de weg zou worden aangelegd, dit hand in hand te laten gaan met investeringen in natuur, landschap en recreatie in Midden-Delfland en de stedelijke ontwikkeling tussen Schiedam en Vlaardingen. Aan deze  ‘Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam’ (IODS) hebben naast overheden ook maatschappelijke organisaties waaronder de NMZH deelgenomen.

Uitzendtijden

TV West en TV Rijnmond zenden de programmaserie ‘Alles op 1 A4’ uit vanaf 11 november. Op TV West is de eerste uitzending te zien om 17.00 uur, op TV Rijnmond om 17.30 uur. Het programma wordt daarna op beide zenders nog elk uur herhaald.  Ook zijn de afleveringen te bekijken via de websites van de regionale omroepen: omroepwest.nl en rijnmond.nl, alsmede in de gratis apps van beide omroepen.