Zomervaartocht op de Nieuwkoopse Plassen meerdere data!

Zomervaartocht op de Nieuwkoopse Plassen meerdere data!

2 augustus 2020 - 30 augustus 2020
14.00

Meerdere data te boeken

Tijdens een zomervaartocht maak je kennis met de Nieuwkoopse Plassen. Dit laagveenmoerasgebied is hét best bewaarde geheim van het Groene Hart. Onze fluisterboot Blauwjantje doet de mooiste plekjes van de omgeving aan. Het seizoen bepaalt waar we in het bijzonder naar kijken.

De Nieuwkoopse Plassen is een oase van rust middenin de drukke Randstad. Aan het begin van de zomer begint langs de waterkant volop gele lis te groeien, later gevolgd door orchideeën die de rietkragen rozerood kunnen kleuren. Misschien stuiten we tijdens de boottocht wel op ‘vleesetende planten’: de ronde zonnedauw in het natte rietland en blaasjeskruid in het heldere water. Zomergasten zoals de kleine karekiet, snor en rietzanger vinden hun plekje in het hoog opgeschoten riet.

 

  • We varen met een open fluisterboot. Neem regenkleding mee als er neerslag wordt verwacht of zonnebrandcrème bij veel zon.
  • Deze vaartocht duurt ongeveer 2 uur.
  • Wees minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig
  • Een verrekijker en fotocamera komen altijd van pas
  • We verzamelen bij Restaurant Tijsterman, Dorpsstraat 116 in Nieuwkoop. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid.

Kosten

VolwassenNormaal€ 17,50Ledenprijs€ 12,25

KinderenNormaal€ 8,75Ledenprijs€ 6,13

 

Terug naar agenda

Zomervaartocht op de Nieuwkoopse Plassen meerdere data!

Dorpsstraat 116, Nieuwkoop, Netherlands