Online discussie tussen voormannen van LTO en NMZH

Online discussie tussen voormannen van LTO en NMZH

20 januari 2022 - 20 januari 2022

Staan natuurbeschermers, bevorderaars van de energietransitie en landbouwers tegenover elkaar of kunnen zij elkaar juist aanvullen? Als we miljarden uitgeven om CO2 uit de lucht te vangen en op te slaan in diepe cavernes, waarom geven we dan geen vergoeding voor het vastleggen van koolstof in de teelt laag? Kunnen we deze functies vastleggen in business modellen, die toe te passen zijn in de Hoeksche Waard?

Over zulke vragen gaat de discussie die HWDuurzaam op 20 januari a.s. organiseert tussen Sjaak van der Tak (LTO Nederland) en Alex Ouwehand (Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland). Beide voormannen zullen tevoren een voordracht houden over de verschillen maar ook de kansen van samenwerking tussen de agrarische sector en natuurbeheer op het gebied van duurzaamheid en energietransitie.

Sjaak van der Tak is sinds begin 2021 voorzitter van LTO Nederland, de landelijke belangenorganisatie van boeren en tuinders. Hij is in de Hoeksche Waard o.a. bekend als verkenner van de coalitie die in 2018 na de eerste gemeenteraadsverkiezingen in deze gemeente werd gevormd. Alex Ouwehand is directeur van de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland, die 300 lokale en regionale organisaties vertegenwoordigt op het gebied van natuur, landschap, milieu en duurzame ontwikkeling.

De gedachtewisseling maakt deel uit van een serie lezingen die HWDuurzaam dit jaar organiseert over deze onderwerpen. De regionale coöperatie wil door informatievoorziening en opinievorming bijdragen aan haar streven naar een energie neutrale Hoeksche Waard in 2040.

Door de coronabeperkingen wordt het een online bijeenkomst, die via Zoom is te volgen. Wie de avond wil meemaken kan zich tot uiterlijk 20 januari a.s. aanmelden via info@hoekschewaardduurzaam.nl. Deelnemers ontvangen tevoren via e-mail een link om de voordrachten en de discussie te volgen en daarop te reageren.

Terug naar agenda

Online discussie tussen voormannen van LTO en NMZH

Molendijk 15, Numansdorp, Netherlands