Nature Bit ‘Uit je hoofd in je lijf!’

Nature Bit 'Uit je hoofd in je lijf!'

22 mei 2022 - 22 mei 2022
09:30 - 12:30

Gebruik je zintuigen om uit je hoofd en meer in je lijf te komen!

Ervaar samen met een enthousiaste groep jongeren het vermogen van de natuur om je meer rust en ruimte in je hoofd te geven. Zodat je anders naar jouw huidige situatie kunt gaan kijken en kan laten inspireren om je creativiteit aan te zetten. Verbinden met de natuur kan je zelfs een diep gevoel van ontspanning geven, iets waar we in onze vaak gejaagde bestaan een grote behoefte aan hebben!

Wat ga je leren?

We gaan opzoek naar hoe het is om ultieme ontspanning te ervaren door te verbinden met de natuur. Wat voor een effect heeft de natuur op onze mentale gezondheid, welke stappen kan jijzelf dagelijks nemen om in verbinding te staan met de natuur, en wat komt er kijken bij het observeren van de natuur? Natuur is vaak dichterbij dan je denkt! We gaan daarom ervaren hoe je onderdeel kan zijn van de natuur, ook als je midden in de stad woont. Gewoon in het Park Zegersloot dat een paar minuten van het centrum van Alphen aan den Rijn ligt. Aan het einde van de dag hebben we geleerd hoe we met de natuur kunnen samenwerken om onze gezondheid te bevorderen!

Lezing
We trappen de dag buiten af met een interessante lezing in het atrium over de manieren waarop de natuur een positief effect heeft op onze mentale gezondheid en hoe je deze dagelijks kan toepassen.

Buiten yoga
Met deze opgedane kennis slaan we in het Park Zegersloot vlakbij het voedselbos onze yogamatten uit, waar Yoga-docent Mathilde ons laat zien hoe de natuur onze bewustwording kan beïnvloeden. En wie weet komen de gallowayrunderen uit het park ook wel een kijkje nemen! Na deze rustgevende vorm van beweging genieten we van een heerlijke lunch in het Bezoekerscentrum De Veenweiden.

Zintuigenwandeling
Met gevulde buiken keren we terug naar het bos waar we minstens 7 manieren leren om meer te verbinden met de natuur en ervaren we hoe je je zintuigen hiervoor inzet tijdens een zintuigenwandeling onder begeleiding van natuur wandelcoach Annette Bol.

Creatieve afsluiting
We sluiten af met een creatieve sessie, waar alles wat we vandaag gezien en gehoord hebben samenkomt.

Terug naar agenda

Nature Bit ‘Uit je hoofd in je lijf!’

Burgemeester Bruins Slotsingel 15, Alphen aan den Rijn, Netherlands