Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland Samen voor een mooi en duurzaam Zuid-Holland
Menu
Weidoptie

Weidoptie

Zonder een helpende hand verdwijnen de weidevogels uit het boerenland en wordt het stil in onze polders. Weidevogels leven van nature het liefst in een open en vochtig grasland met een bloemrijke en insectenrijke vegetatie. Hierin kunnen de jongen veilig opgroeien en voldoende voedsel vinden. Door de intensivering van de landbouw biedt het boerenland de weidevogels nu niet meer genoeg veiligheid en voedsel om hun jongen groot te kunnen brengen. Om de weidevogels in het boerenland te redden zullen we er voor moeten zorgen dat het boerenland weer beter geschikt wordt.

Er zijn steeds meer boeren in Zuid-Holland die iets aan hun bedrijfsvoering willen veranderen, de omstandigheden voor planten en dieren op hun bedrijf willen verbeteren. Met deelname aan het agrarisch natuurbeheer, bijvoorbeeld het uitstellen van de maaidatum, wordt al veel bereikt. Maar wat hard nodig is, is een verbetering van de ecologische kwaliteit van het grasland, de kruidenrijkdom en vochtige omstandigheden. Er zijn ook boeren die de stap willen zetten om daarvoor te zorgen op hun bedrijf. Die boeren helpen wij graag een handje.

Daarvoor heeft de Natuur en Milieufederatie de campagne Weidoptie ontwikkeld. Met de campagne Weidoptie zorgen we met de aanschaf van zonnepompen en kruidenmengsels voor meer bloemrijk en vochtig grasland in Zuid-Holland. En daar kan iedereen die dat wil een handje bij helpen, door een weidevogel te adopteren op www. weidoptie.nl. Zo kan iedereen bijdragen aan een beter leefgebied voor de weidevogels! Samen kunnen we het verschil maken zodat wij en onze kinderen kunnen blijven genieten van weidevogels in het Zuid-Hollandse polderlandschap.

Kijk op www.weidoptie .nl. De weidevogels rekenen op onze steun!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Volg ons via social media