Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland Samen voor een mooi en duurzaam Zuid-Holland
Menu
Landschapstafel Duin Horst & Weide

Landschapstafel Duin Horst & Weide

Op 24 maart 2016 hebben de deelnemers aan de Landschapstafel Duin Horst & Weide afgesproken om de komende jaren samen met de provincie Zuid-Holland ruim 7,5 miljoen euro te investeren in de natuurkwaliteit en recreatieve beleving van dit gebied tussen Leiden, Den Haag en Zoetermeer. De projecten uit het investeringsprogramma worden de komende vier jaar uitgevoerd.

Intentieverklaring en investeringsprogramma

Tijdens een bijeenkomst in het duingebied van Meijendel ondertekenden zes gemeenten, waaronder Leiden, Voorschoten samen met maatschappelijke organisaties, terreinbeheerders en marktpartijen een intentieverklaring met de ambitie om door goede samenwerking de beleving, vitaliteit en authenticiteit van Duin Horst & Weide te versterken. De partijen presenteerden een gezamenlijk investeringsprogramma met projecten die de relatie tussen stad en land versterken, die de natuur en landschapskwaliteit verbeteren en die zorgen voor een betere recreatieve beleving van het gebied.

Regionale samenwerking

Deelnemers van de landschapstafel zijn: de gemeenten Den Haag, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer, Staatsbosbeheer, Dunea, ANWB, Recron, Agrarische Natuurvereniging Santvoorde, Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland, Van der Valk, Vlietland, Stichting Horst & Voorde en Erfgoedhuis Zuid-Holland.

 

landschapstafel Duin Horst Weide

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Aanmelden
Volg ons via social media