Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland Samen voor een mooi en duurzaam Zuid-Holland
Menu
Energiebesparing

Energiebesparing

Energiebesparing bij gemeenten: Stook je Rijk

Energiebesparing woningSamen werken aan versnelling van energiebesparing in de sociale huursector. Dat is het doel van Stook je Rijk, een project van vier Natuur en Milieufederaties. Stook je Rijk is in 2011 gestart. De Natuur- en Milieufederaties hebben met Stook je Rijk het driepartijenoverleg tussen gemeente, corporaties en huurdersverenigingen geïntroduceerd. De aanpak heeft haar waarde bewezen, want sinds juli 2015 is dit overleg opgenomen in de nieuwe Woningwet.

Energiebesparing in de industrie

De energiebesparing bij industriële bedrijven loopt fors achter bij de doelen.  De NMZH heeft bij diverse industriële bedrijven een energiescan uitgevoerd en advies op maat gegeven. Uit de scans bleek dat binnen bestaande investeringsvolumes nog een aanzienlijke energiebesparing geboekt kan worden. Ook voor bedrijven die aangeven zicht te hebben op hun energieverliezen, blijkt het project een duidelijke meerwaarde te hebben.

Energiebesparing in de glastuinbouw

Bron: Pixabay

Bron: Pixabay

Energie maakt maakt tot  wel 30% van de kosten uit in de glastuinbouw.  Het besparen van energie binnen deze sector is dus niet alleen met het oog op het klimaat interessant, maar ook financieel gezien. De scan van de NMZH die al met succes is toegepast binnen de industrie,  geeft inzicht in waar eenvoudig energiewinst te behalen is.

Meer informatie?

Voor meer informatie over het project Stook je Rijk kunt u contact opnemen met Sonja Raaijmakers. Jan Kastje beantwoordt graag uw vragen over energiebesparing in de glastuinbouw en industrie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Aanmelden
Volg ons via social media