Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland Samen voor een mooi en duurzaam Zuid-Holland
Menu
Ecologische voetafdruk

Ecologische voetafdruk

Iedereen heeft een stukje van de aarde nodig om te leven. Dit stukje is nodig om bijvoorbeeld je voedsel te verbouwen, je huis te verwarmen, je afval te laten verwerken, je kleding te produceren of naar je werk te reizen.

Per persoon hebben we op aarde ongeveer 4 voetbalvelden beschikbaar. De gemiddelde Nederlander gebruikt er wel 12. Wil je weten hoeveel voetbalvelden jij gebruikt? De Natuur en Milieufederaties hebben een Voetafdrukscan ontwikkeld, waarmee je kunt zien hoeveel aarde jij nodig hebt.  Neem voor meer informatie over de voetafdruk contact op met Sonja Raaijmakers.

Voetafdruk glastuinbouw

Ook heeft de NMZH samen met Ecolife/Universiteit Leuven een methodiek ontwikkeld om de ecologische voetafdruk voor de glastuinbouw te bepalen. Aan de hand van gegevens over productie, producten, energie en afval, krijgt een glastuinbouwbedrijf zicht op de duurzaamheid én op handelingsperspectieven om op bedrijfsniveau tot verbeteringen te komen. Nog mooier is als het glastuinbouwbedrijf op een eenduidige manier kan laten zien waar zijn producten op de duurzaamheidslat staan. Een mooie tool om de marktwaardering voor duurzame productie zichtbaar te maken! Voor meer informatie over de methodiek kunt u contact opnemen met Jan Kastje.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Aanmelden
Volg ons via social media