Maaike Warnau

In mijn leven heb ik veel moois van de wereld mogen zien en heb ik van kinds af aan een grote liefde voor natuur ontwikkeld. Door echter te zien welke schade klimaatverandering aanricht, is mijn doel geworden om zo veel mogelijk bij te dragen aan een duurzame wereld.

 

Toen ik zelf ging experimenteren met duurzamer leven, besefte ik dat mensen eigenlijk de sleutel zijn tot deze betere wereld. En aangezien ik altijd al interesse had in met mensen werken, werd mijn doel om te leren hoe ik de intrinsieke motivatie van mensen aan kan wakkeren, en hoe ik door middel van mensenkennis en empathie deze duurzame wereld kan bereiken. Om deze redenen ben ik in 2018 begonnen met de studie Toegepaste Psychologie aan Hogeschool Leiden. Dit jaar is mijn laatste jaar en ik ben enorm blij dat ik bij deze mooie organisatie mag afstuderen.

Tijdens mijn afstudeeropdracht ga ik voor de NMFZH het volgende onderzoeken:

“wat zijn de waarden en overtuigingen van bewoners van Den Haag over het milieu en specifiek over hoe de stikstofuitstoot verminderd kan worden?”

Met de resultaten van de metingen ga ik vervolgens een advies schrijven over hoe de NMFZH op de waarden en overtuigingen van de bewoners kan inspelen, om te zorgen voor gedragsverandering, ten goede van het milieu.

Ik kijk er naar uit om verder in dit interessante vraagstuk te duiken de komende tijd!