Karin Husmann

Karin Husmann

In mijn tijd bij Space Expo hoorde ik van astronauten hoe kwetsbaar onze aarde er vanuit de ruimte uitziet. Sindsdien realiseer ik me nog sterker dat wij de verantwoordelijkheid hebben om er alles aan te doen om de aarde beschermen tegen onze menselijke invloed.

Ik probeer hier zoveel mogelijk invulling aan te geven. Ik heb me bezig gehouden met duurzame innovaties in de proces industrie en met het verbeteren van luchtkwaliteit door het ontwikkelen van diensten die meetgegevens beschikbaar stellen, zowel van lokale meetstations als vanuit satellieten.

Vanaf 2018 ben ik werkzaam als manager duurzame energiesystemen bij Inventum. Hier ben ik verantwoordelijk voor marketing en productmanagement van de duurzame producten van Inventum, waarmee we bijdragen aan energiebesparingen in woningen.

In de raad van toezicht van NMZH kan ik bijdragen door mijn netwerk in het bedrijfsleven en bij lokale overheden, waarbij mijn aandachtsgebied met name de regio Rijnmond is. Zorgen voor een duurzame leefomgeving voor nu en voor de toekomst is een belangrijke drijfveer zowel in mijn privé als in mijn zakelijke leven. 

Lid Raad van Toezicht
karin@karinhusmann.nl