Frans van Zijderveld

Frans van Zijderveld

 

Frans is sinds 2016 actief als extern beleidsmedewerker Zeeland en de Zuid-Hollandse Eilanden (Zuidwestelijke delta) en rentmeester Zeeland bij de Vereniging Natuurmonumenten. Geboren in Rotterdam en na wat omzwervingen nu (weer) woonachtig in de Hoeksche Waard.

Hij werkt echter al decennia bij verschillende organisaties in Nederland op het terrein van groen, natuur en landschap. Frans heeft (tropische) bosbouw en natuurbeheer, landschapsinrichting en Environmental Sciences gestudeerd. Naast natuur, landschap en cultuurhistorie is hij een liefhebber van diverse (buiten)sporten. Uit ervaring zoekt hij vaak de logische combinaties van natuur, landschap, zorg, gezondheid, cultuur, sport, economie en duurzaamheid.

“De Zuid-Hollandse Eilanden vormen een unieke plek in Nederland en daarbuiten. Ontstaansgeschiedenis, natuur, landelijk gebied, maar ook wonen, economie en recreatie zijn nadrukkelijk aanwezig. Door voor alle belangen goede afwegingen te maken, en vooral samen, wil ik mij inzetten om deze plek in de delta nu en voor de toekomst mooi en leefbaar te houden. Om er te wonen, te werken en te recreëren.”

Je kunt hem volgen op twitter via @FransNatuur en op LinkedIn.