Fleur Norbruis

Fleur Norbruis

Van oorsprong Drent moest ik toen ik 20 jaar geleden naar Zuid-Holland verhuisde, wennen aan het dichtbevolkte Zuid-Hollland. De druk op de leefomgeving is hier groot.

De bescherming van natuur en landschap en de transitie naar een duurzame landbouw zijn pure noodzaak. Een maatschappelijke opgave waar ik mij graag voor inzet.

Bij de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland houd ik mij bezig met projecten op het gebied van duurzame landbouw en voedseltransitie.

De klimaatopgave, lucht- en waterkwaliteit, biodiversiteit en een goede boterham voor de boeren vragen om een verduurzaming van de landbouw. De focus op schaalvergroting en efficiƫntie is niet langer vol te houden. Het is tijd voor verandering. Een duurzame, minder intensieve landbouw, waarin de bedrijfsvoering optimaal gebruik maakt van en bijdraagt aan de kwaliteit van de natuurlijke omgeving.

Het is ook tijd dat boeren en consumenten weer met elkaar in contact komen. Dat de tussenhandel verdwijnt, en de keten korter wordt. Dat consumenten weer leren waar hun voedsel vandaan komt en zich realiseren dat ze met hun voedselkeuze invloed op het landschap uitoefenen.

Regisseur Duurzame landbouw en Voedseltransitie
f.norbruis@milieufederatie.nl