Democratische Landbouw

Democratische Landbouw

Het initiatief voor dit project is genomen door Freek van Leeuwen, van biologisch melkveebedrijf De Vierhuizen in Zoeterwoude. Of het nu gaat om duurzame energieproductie, agrarisch natuurbeheer of de aanleg van groenstroken en natuurvriendelijke oevers, boer Freek van Leeuwen doet het. Biologisch, ambachtelijk en onafhankelijk: dat zijn de steekwoorden van deze natuurvriendelijke boer.

Maar hij wil nog een stap vérder in het verduurzamen van zijn bedrijf. Nu kan Freek de extra maatregelen die hij neemt niet vermarkten en ook niet uitleggen aan zijn klanten wat hij extra doet.

Daarom wil hij meer interactie met zijn omgeving. Hij wil in gesprek met kritische meedenkers en maatschappelijke organisaties. En zo bevestiging en waardering krijgen voor de keuzes die hij maakt in zijn bedrijfsvoering.

Het doel van dit project is een nieuw verdienmodel te creëren waarbij bovenwettelijke maatregelen die agrarische ondernemers nemen op het gebied van duurzaamheid beloond worden. Dit door samen te werken met lokale/regionale maatschappelijke organisaties, vrijwilligers en klanten.

Provincie Zuid-Holland maakte een leuk fimpje over dit project: Freek van Leeuwen Biologische Kaasboerderij | Provincie Zuid-Holland

Meer informatie? Neem contact op met

Profiel Mellanie Vellekoop

Mellanie Vellekoop

Regisseur Duurzame Landbouw & Voedsel