Stages

Tijdens je stage krijg je begeleiding van een ervaren collega, die je wegwijs maakt binnen de Natuur en Milieufederatie. Daarnaast krijg je veel ruimte om aan jouw eigen ideeën te werken. Uiteraard ontvang je een stagevergoeding voor je inspanning. We verwachten ook iets van jou. Een flinke dosis energie, enthousiasme en motivatie om je in te zetten voor een mooier en duurzamer Zuid-Holland. Je toont initiatief, bent leergierig en resultaatgericht. Wij waarderen jouw nieuwsgierigheid en frisse blik op zaken!

Eerdere stages

Om je een idee te geven van de mogelijkheden binnen de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland vind je hieronder een overzicht van studenten die eerder stage liepen bij de NMZH.

• Elora de Grijs, student aan Aeres Hogeschool, doet op dit moment onderzoek naar de mogelijkheden om windenergie en natuur te combineren. Lees hier haar onderzoeksrapport.
  • Robert Hol, student aan de Haagse Hogeschool, deed in 2017 onderzoek naar de houding van Zuid-Hollandse gemeenten ten opzichte van windenergie en windcoöperaties. Lees hier zijn onderzoeksrapport.
  • Lindsey Suijkerbuijk en Isabeau Schutte, studenten aan de Hogeschool van Hall, deden in 2017 onderzoek naar actieve soortenbescherming. Lees meer over hun onderzoek >
  • Melissa Hendriks, student aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, deed in 2016 onderzoek naar de resultaten van het advies van de commissie Elverding over de versnelling en verbetering van de besluitvorming over infrastructurele projecten (lees hier de volledige stageopdracht).
  • Erik van Muilwijk, student aan de HBO Delta Management, heeft in 2015 onderzoek gedaan naar de effecten van strandbebouwing op de belevingswaarden van de Noordzeekust.
  • Ada Ouwehand, student aan de Hogeschool van Hall Larenstein, deed in 2015 en 2016 onderzoek naar Biomass in a biobased economy.
  • Ilona de Ruijter, student aan de Universiteit Utrecht, heeft onderzoek gedaan naar de kansen en risico’s van een integrale gebiedsontwikkeling. In het onderzoek zijn de A4 Midden-Delfland en de A4 Zuid als casussen gebruikt.