Juliëtte Nielen

Tijdens mijn studie Bestuurskunde heb ik geleerd om problemen in de samenleving vanuit meerdere hoeken te bekijken en creatieve oplossingen te zoeken. Duurzaamheid heeft mij altijd al geïnteresseerd. Wanneer er sprake is van een ‘tragedy of the commons’ kunnen bronnen zoals grondstoffen en schone lucht worden uitgeput omdat er sprake is van ‘kosten’ als vervuiling die niet te verhalen zijn. Het is dan aan de overheid om instituties in het leven te roepen die het milieu beschermen. Dit is een ingewikkeld proces omdat er een hoop economische belangen mee gemoeid zijn. Er is dan ook een collectieve aanpak nodig waarbij burgers, de overheid en het bedrijfsleven de handen ineen slaan. Tijdens mijn stage bij de NMZH zal ik de visie op natuur en milieu van de politieke partijen in de Provinciale Staten van Zuid-Holland onderzoeken. Op deze manier hoop ik informatie te kunnen geven aan de kiezers voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2019.

Juliëtte Nielen
Stagiair