Jort van Aken

De energietransitie en klimaatopgave waar we voor staan is zonder meer een van de grootste uitdaging van de 21e eeuw. De stip op de horizon is helder: op naar een volledig duurzame energievoorziening en de opwarming van de aarde tegengaan. De weg er naar toe is tegelijkertijd een zoektocht vol onzekerheden en dillema’s. Niet alleen technisch, maar ook sociaal, economisch en organisatorisch. Een bijdrage leveren aan deze complexe en veelzijdige uitdaging boeit mij enorm.
Bij de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland houd ik mij bezig met het realiseren van impactvolle projecten op het gebied van klimaat en energie. Samenwerken met overheden, bedrijven, organisaties en betrokkenen in Zuid-Holland is hierbij essentieel. Hier zet ik mij dan ook intensief voor in.

Jort van Aken
Regisseur Klimaat en Energie