Fleur Norbruis

Zuid-Holland is een dichtbevolkte provincie waar de leefomgeving onder druk staat. De bescherming van natuur en landschap en de transitie naar een duurzame provincie zijn pure noodzaak. Een maatschappelijke opgave waar ik mijn politiek-bestuurlijke vaardigheden en projectmatige werkervaring graag voor inzet. De afgelopen jaren heb ik als fractievoorzitter en gemeenteraadslid op lokaal niveau gewerkt aan verduurzaming en vergroening in Delft. Die lijn zet ik voort bij de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland. Ik sta voor een schoon milieu, een mooi landschap en een rijke natuur.

Bij de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland ga ik mij bezighouden met diverse projecten op het gebied van duurzame landbouw en voedseltransitie. De landbouw in Zuid-Holland staat economisch en ecologisch onder druk. De klimaatopgave, lucht- en waterkwaliteit, biodiversiteit en een goede boterham voor de boeren vragen om een andere aanpak om te komen tot een duurzame landbouw met een rijke biodiversiteit. De eenzijdige focus op schaalvergroting en efficiëntie is niet langer houdbaar. Naast een radicale omslag naar een andere manier van eten produceren is er ook een andere manier van voedsel consumeren nodig. Meer plantaardig en minder dierlijk, verser en onbewerkter. Die omslag vraagt ook om nieuwe, kortere vormen van ketenorganisatie, bijvoorbeeld in de vorm van directe levering van boeren en tuinders aan consumenten.

Fleur Norbruis
Regisseur Duurzame landbouw en Voedseltransitie