Dexter Beumken

Als 3e jaars student Ruimtelijke Ontwikkeling, Climate & Management aan de Haagse Hogeschool loop ik 10 weken stage bij de Natuur & Milieufederatie Zuid-Holland. Tijdens mijn studie word ik opgeleid tot ingenieur op het gebied van duurzame gebiedsontwikkeling. Hier ligt dan ook echt mijn interesse.

Belangrijke thema’s die tijdens mijn opleiding naar voren komen zijn: de energietransitie, duurzaam bouwen, beleid en klimaatverandering. Omdat ik mijn stage bij een leuke en actieve plek op het gebied van duurzaamheid wilde lopen was mijn keuze voor de Natuur en Milieu federatie Zuid-Holland snel gemaakt.

Bij de NMZH zoek ik uit in hoeverre natuur & milieuwaardes meegenomen worden in het gebruik van energierekenmodellen die gemeentes in Zuid-Holland hanteren bij de realisatie bij duurzame opwek. Onder begeleiding van Jort van Aken zal ik de komende weken op pad gaan om deze onderzoeksvraag te kunnen beantwoorden.

Dexter Beumken
Stagiair