Student / zzp’er gezocht voor maken korte filmpjes

Ben jij handig met de camera en heb je ervaring met het editen van filmopnames (bv. in iMovie) tot een vlot en informatief filmpje? Dan zoeken we jou.

Waar gaat het om:

Je gaat filmopnames maken voor het project ‘Tijdelijke Natuur’. Tijdelijke Natuur is natuur die spontaan mag ontstaan op ongebruikte bedrijven- en industrieterreinen. De grondeigenaar heeft toestemming om de natuur later te mogen weghalen, bijvoorbeeld om er woningen te bouwen. Dit onder de voorwaarde dat, tot het zover is, de natuur één tot enkele jaren de tijd krijgt om haar gang te gaan, en dat levert mooie resultaten op. Zo ontstaan natuurgebieden waar omwonenden van kunnen genieten en waar vlinders, bijen, vleermuizen en andere flora en fauna erg blij mee zijn.

In de periode tot en met midden oktober moeten 4 filmpjes worden gemaakt van tijdelijke natuurgebieden in Zuid-Holland. In ieder filmpje wordt de eigenaar / initiatiefnemer van de tijdelijke natuur geïnterviewd en wordt er een impressie gegeven van het gebied. De filmpjes zijn bedoeld om op internet (youtube) te publiceren.

Wat vragen we van jou:

• Je gaat (met een collega van de NMZH) langs bij de tijdelijke natuurgebieden om te filmen. De afspraken met de personen die daar geïnterviewd worden lopen via de NMZH. Wij hebben een camera waarmee de filmpjes gemaakt kunnen worden, maar je mag desgewenst ook je eigen apparatuur gebruiken.
  • De filmpjes monteer je vervolgens tot een goed lopend verhaal.
  • De filmpjes duren per stuk ca. 2-4 minuten.
  • Opnames zijn in de periode tot en met medio oktober. Je moet dus op korte termijn beschikbaar zijn. Je levert de gemonteerde filmpjes uiterlijk in oktober/november op. De filmpjes worden geplaatst op de site tijdelijkenatuur.nl.
  • Affiniteit met natuur is een pré.
  • Vergoeding in overleg.

Meer weten? Neem contact op met projectleider Susanne Kuijpers (s.kuijpers@milieufederatie.nl) of directeur Alex Ouwehand (a.ouwehand@milieufederatie.nl), tel. 070 – 304 0114.

Susanne KuijpersLinkedin profiel van Susanne Kuijpers
Plaatsvervangend Directeur & Regisseur ruimtelijke ordening, natuur en landschap
s.kuijpers@milieufederatie.nl