Stook je Rijk in Den Haag

Op dinsdagavond 14 oktober 2014 organiseert de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland samen met de Woonbond in Den Haag een ronde tafel bijeenkomst over de vorderingen bij energiebesparing in de Haagse huursector. Dat doet zij in samenspraak met de woningcorporaties (Haag Wonen, Staedion, Vestia), huurdersorganisaties en gemeenteraadsleden.

De ronde tafel in Den Haag is één van de 13 bijeenkomsten die dit jaar worden gehouden in verschillende steden in Nederland als onderdeel van het project Stook je rijk. Energiebesparing is een belangrijk onderdeel van de verduurzaming van de huurwoningen in Nederland. Vermindering van de woonlasten (huur en energie) en het tegengaan van ‘energiearmoede’ is een belangrijk voor de lagere inkomens in de sociale huursector. In het Energieconvenant in de  huursector (2012) en het Nationaal Energieakkoord (2013) zijn afspraken gemaakt over het versnellen van energiebesparing in goede samenspraak op lokaal niveau tussen woningcorporaties, huurders en gemeente.

Op lokaal niveau zijn prestatieafspraken gemaakt over de huursector, onder meer over energiebesparing. In Den Haag wordt gewerkt aan herziening in 2015. Tevens is in het nieuwe collegeprogramma opgenomen dat een Woonpact moet worden opgesteld voor verduurzaming van de bestaande woningvoorraad. Joris Wijsmuller, wethouder Wonen en Duurzaamheid, zal zijn ideeën toelichten.

Op 14 oktober wordt hier nader op ingegaan. Met een overzicht over de stand van zaken met energiebesparing en discussie rondes met woningcorporaties, huurdersverenigingen en gemeenteraadsleden.

Bekijk hier de uitnodiging.

Bert BakkerLinkedin profiel van Bert Bakker
Adviseur Duurzame Haven en Industrie