Save the date: chemoursmars zaterdag 15 juni

2 mei 2024

CHEMOURSMARS Stop PFAS
SAVE THE DATE zaterdag 15 JUNI om 12:00 uur  start Oranjepark

 

Omwonenden van Chemours zijn boos en beu over de langjarige aantasting van de fysieke en mentale gezondheid van de bewoners van de Drechtsteden en omstreken. Om dit kracht bij te zetten wordt nu een Chemoursmars georganiseerd. Daarom loopt op zaterdag 15 juni een grote groep bezorgde burgers vanaf het Oranjepark naar de poort van Chemours en vandaar naar het evenemententerrein dichtbij. De bewoners worden daarbij ondersteund door een grote groep organisaties, waaronder de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland. Iedereen die mee wil lopen en deze actie kracht bij wil zetten, is meer dan welkom. Het wordt een mars voor iedereen, door iedereen, dus iedereen is welkom. Zet de afspraak alvast in de agenda en kom!

Het doel van de mars is dat Chemours zo snel mogelijk moet stoppen met de uitstoot van PFAS in de lucht, water en bodem. Chemours stoot nog steeds willens en wetens dagelijks PFAS uit. Dit is een zogeheten forever chemical en deze gaat dus niet zomaar weg uit ons milieu. Gedurende de afgelopen 30 jaar zijn in Sliedrecht alleen jaarlijks 15,7 % meer mensen overleden aan de gevolgen van kanker. Dus NUL UIT DE PIJP en wel NU! Geen vertragen, geen traineren, niet doorlopend in beroep gaan. PFAS zit inmiddels in heel Nederland met als middelpunt Dordrecht.

We moeten Gezondheid voor Alles weer op 1 hebben in plaats van winst voor de aandeelhouders.

De mars wordt afgesloten met een podiumprogramma met sprekers en muziek. De website met meer informatie wordt nog gemaakt, in onze nieuwsbrief van eind mei zullen wij het totale programma voor deze dag publiceren.

Vragen hierover? Neem contact op met: