Programma Natuur en Milieufederaties tijdens de week van de circulaire economie

Programma Natuur en Milieufederaties tijdens de week van de circulaire economie

Van 1 tm 6 februari is het weer de week van de circulair economie: een week boordevol circulaire activiteiten, met voor ieder wat wils. Ook de Natuur en Milieufederaties organiseren een programma van mooie webinars tijdens de week van de circulaire economie. In dit artikel vind je alle informatie over de webinars en hoe je je aan kunt melden!

28 januari 2021

Hieronder vind je het gehele programma van prachtige webinars die door de Natuur en Milieufederaties worden georganiseerd tijdens de week van de circulaire economie:

Webinar Circulaire Economie in de Klas – dinsdag 2 februari 15:30 – 17:00

Spark the movement en de Natuur en Milieufederaties nemen docenten van het voortgezet onderwijs mee naar de wondere wereld van de circulaire economie en hopen deze docenten te inspireren dit thema op te pakken in hun lessen. Nooit eerder waren de uitdagingen die we als mensheid onder ogen moeten zien zo intens en complex en eveneens waren nooit eerder de (technische) mogelijkheden om wereldwijde verandering te bewerkstelligen zo groot. Bij ons leidt dat tot de vraag: hoe gaan we daarmee om in de klas? Tijd: 15:30 – 17:00 uur. Gratis. Meld je aan via deze link. Dit webinar is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties, Spark the Movement en Circulair Friesland

Webinar Circulair Ondernemen – dinsdag 2 februari 20:00 – 21:30

Goed geld verdienen in een circulair Nederland. Een groeiende groep ondernemers experimenteert met nieuwe modellen voorbij het kortetermijndenken. Zij vinden dat bedrijven een positieve bijdrage zouden moeten leveren aan de samenleving en de planeet. In deze meet-up gaan we aan de hand van een drietal fragmenten uit de Tegenlichtaflevering ‘Goed geld verdienen’ in gesprek over de ondernemer van de toekomst. Dat gesprek voeren we met dit panel: Hoogleraar Jan Jonker, auteur Shinta OosterwaalBork (sloop-, recycling- en saneringsbranche, Hoogeveen) en Aarden (duurzame maatkleding, Arnhem). Tijd: 20.00 – 21.30 uur. Gratis. Meld je aan via deze link. Dit webinar is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties.

Circulaire Inspiratie – Opening circulariteitenkabinet – donderdag 4 februari 16:30 – 18:00

Overdonderend. Verrassend. Innovatief. Dit is een webinar van superlatieven. Laat je inspireren door circulaire hoogstandjes. 12 producten hebben een ereplek gekregen in ons Circulariteiten- kabinet. Uit elke provincie één. Wees welkom bij de feestelijke opening. Ontmoet de makers. Doe mee aan de Circulaire Quiz en maak kans op een circulaire prijs? Tijd: 16.30 – 18.00 uur. Gratis. Meld je aan via deze link. Dit webinar is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties. Het circulariteitenkabinet vind je na de opening hier.

Webinar Circulair Koken – vrijdag 5 februari 12:00 – 13:15

Welkom kookliefhebbers met een groen hart! Wil je minder voedselverspilling? Tips om duurzamer te kopen en te koken? Geïnspireerd worden om met lokale ingrediënten aan de slag te gaan? Kom dan virtueel bij ons aan tafel. Kijk in de pannen van onze live kokende circulaire kok Gerard Voskuilen en zijn studenten op het ROC Friese Poort Sneek. Tijd: 12.00 – 13.15 uur. Gratis. Aanmelding via deze link. Dit webinar is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties.

Wil je nog meer circulaire activiteiten, zie hier de activiteiten van andere organisaties: https://deweekvandecirculaireeconomie.nl/programma/

Voor meer informatie neem je contact op met: