NMZH zoekt nieuwe voorzitter voor de Raad van Aangesloten Organisaties

Sinds 3 december 2013 heeft de NMZH een Raad van Aangesloten Organisaties. Deze raad bestaat uit ervaren vrijwilligers en bestuursleden uit ons Zuid-Hollandse natuur en milieunetwerk. Op dit moment zijn er 300 organisaties aangesloten bij de NMZH. De Raad van Aangesloten Organisatie bestaat uit 17 leden, 4 uit iedere regio en een voorzitter.

Ron Gast de huidige voorzitter die vanaf de start van de Raad van Aangesloten Organisaties deze functie heeft vervuld gaat aftreden en is niet meer herkiesbaar. Wij zijn dus opzoek naar een nieuwe voorzitter. De functie staat open voor iedereen die in Zuid-Holland woonachtig is en zich verbonden voelt met de doelstelling van de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland. De voorkeur hierbij gaat naar een persoon die al actief is in het Zuid-Hollandse natuur- en milieunetwerk.

Het betreft een onbezoldigde functie. De benoemingstermijn is drie jaar. De raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de directeur en de Raad van Toezicht van de NMZH en komt twee maal per jaar bijeen. Ook gaat de raad eenmaal per jaar op werkbezoek naar een project, initiatief of locatie waarbij de NMZH betrokken is. De leden wisselen informatie uit over relevante actuele thema’s in relatie tot de werkplannen, projecten en programma’s van de NMZH en beoordelen de resultaten. Daarnaast zijn de bijeenkomsten bedoeld om onderlinge contacten te leggen en te versterken en om ervaringen uit te wisselen. Ook mag de raad vier leden voor de Raad van Toezicht met een bindende voordracht benoemen.

Heeft u interesse? Wilt u zich als kandidaat aanmelden dan ontvangen wij graag uw motivatie en CV via info@milieufederatie.nl. U kunt zich aanmelden tot 15 oktober 2018. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze directeur Alex Ouwehand via info@milieufederatie.nl of 06-42194046.

Alex OuwehandLinkedin profiel van Alex Ouwehand
Telefoonnummer: 06-42194046