Natuur en landschapsorganisaties nemen Statenleden mee op werkbezoek

22 juli 2019

Natuur en landschapsorganisaties nemen Statenleden mee op werkbezoek

Op 17 juli organiseerden de Zuid-Hollandse natuur- en landschapsorganisaties (Natuurmonumenten, Zuid-Hollands Landschap, Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie en Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland) een werkbezoek voor leden van Provinciale Staten. De locatie van het bezoek was de Ackerdijkse Plassen, een prachtige groene natuurparel in het hart van de zuidvleugel van de Randstad.

Kennismaken en samenwerken
Na een woord van welkom en een voortelrondje gaven de natuur- en landschapsorganisaties een aantal presentaties over onderwerpen waarvan zij het belangrijk vinden om met de provincie samen te werken: milieucondities voor natuur, groene vrijwilligers, natuur en gezondheid, implementatie en uitvoering van de Wet natuurbescherming en bescherming en versterking van het landschap. Op deze onderwerpen is samenwerking tussen de provincie, terreinbeheerders en maatschappelijke organisaties van groot belang, zeker gezien de grote druk op de ruimte en verstedelijkingsopgave in Zuid-Holland.

Het veld in
Na de presentaties en dialoog hierover was het tijd om naar buiten te gaan. Onder leiding van gidsen werd een wandeling gemaakt door de Ackerdijkse Plassen waarbij onderweg uitleg werd gegeven over onder andere het ontstaan van het gebied en het landschap en het huidige beheer ervan. Velen waren aangenaam verrast door de schoonheid van de omgeving en genoten van de bloemen, vlinders en een overvliegende buizerd. Na afloop van de wandeling werd het werkbezoek afgesloten met een lekker lunch in de boomgaard van de boerderij.

Sfeerimpressie en sheets presentaties werkbezoek

Meer informatie? Neem contact op met

Profiel Susanne Kuijpers

Susanne Kuijpers