Kom naar het Zuid-Hollandse verkiezingsdebat over natuur en landschap

Op 13 maart 2018 organiseren Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, Natuurmonumenten, Zuid-Hollands Landschap en IVN Natuureducatie een debat voor de Provinciale Statenverkiezingen over natuur en landschap. De lijsttrekkers van de verschillende politieke partijen zullen de degens kruisen over onderwerpen als biodiversiteit, landschapsbescherming en bodemdaling.

Ook zullen we aan de hand van een aantal kennisvragen nagaan welke politicus ‘De Groenste Mens’ is. Het publiek kan via een app eveneens deelnemen aan deze spannende kennisquiz.

Belang provinciale verkiezingen

De provincie speelt een belangrijke rol op het gebied van natuur en landschap. Zo bepaalt de provincie waar nieuwe woningen, bedrijventerreinen in windmolens gebouwd kunnen worden en waar het landschap open en groen blijft. Ook staat de provincie aan de lat voor het realiseren van een netwerk van natuurgebieden, het Natuurnetwerk Nederland, en is de provincie een belangrijke speler in de transitie naar een duurzame en natuurinclusieve landbouw. De verkiezingen op 20 maart voor Provinciale Staten doen er dus toe. In het verkiezingsdebat op 13 maart zal blijken wat de ambities zijn van de verschillende partijen op het gebied van natuur en landschap en zullen zij hun standpunten verdedigen.

Praktische informatie:

Datum: woensdag 13 maart

Tijd: 15.00 – 17.00 uur

Locatie: Provinciehuis Zuid-Holland, MSA hal

Aanmelden:

Het aantal plekken in het publiek is beperkt, dus meld u snel aan, want vol is vol.

Aanmeldformuler

Susanne KuijpersLinkedin profiel van Susanne Kuijpers
Plaatsvervangend Directeur & Regisseur ruimtelijke ordening, natuur en landschap
s.kuijpers@milieufederatie.nl