Hollandse boeren introduceren samen met MNH duurzame producten op internationale landbouwbeurs

Tijdens de internationale landbouwbeurs de Grüne Woche, van 18 tot en met 27 januari 2019,  in Duitsland presenteert de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland (MNH) samen met tien Hollandse bollen-, schapen-, zuivelboeren en groente telers duurzame landbouwproducten aan de Duitse consument. Hiermee wil de organisatie de exportmarkt voor natuurinclusieve landbouwproducten vergroten.

De natuurinclusieve boeren presenteren hun duurzamere producten aan de Duitse consument. Duitsland is Nederlands grootste exportmarkt. Deelname van de boeren aan deze beurs vergroot niet alleen de kansen op een betere afzetmarkt van duurzame Nederlandse producten. Met de aanwezigheid in het Holland Paviljoen willen de boeren ook een inspiratiebron zijn voor buitenlandse politici, beleidsmakers en boeren op het gebied van Natuurinclusieve Landbouw. Een landbouwvorm die steeds meer terrein wint. Minister Carola Schouten bracht vrijdag een bezoek aan de stand.

Ook NMZH is druk bezig met dit onderwerp. Binnenkort lanceren wij onze campagne Natuurlijk Boeren.  Met dit samenwerkingsnetwerk proberen wij gerichte oplossingen te vinden voor de uitdagingen die samenhangen met het komen tot natuurinclusieve landbouw in een gebied.

Alex OuwehandLinkedin profiel van Alex Ouwehand
Telefoonnummer: 06-42194046