Heb je een groen initiatief? Vraag geld aan bij het Cultuurfonds Zuid-Holland!

Heb je een groen initiatief? Vraag geld aan bij het Cultuurfonds Zuid-Holland!

Heb je samen met je stichting of vereniging een goed idee voor meer groen in je omgeving, maar is er onvoldoende budget? Vraag dan een financiële bijdrage aan bij het Cultuurfonds Zuid-Holland. Want het Cultuurfonds is er ook voor natuur!

7 maart 2024

Meer groen

Het Cultuurfonds Zuid-Holland staat voor meer groen. Dit doen wij door financieel een steentje bij te dragen aan verenigingen en stichtingen die initiatief nemen voor meer groen, meer biodiversiteit en meer natuureducatie in hun omgeving.

Denk hierbij aan (de aanschaf van):

  • Materialen voor nestkasten, nestpannen, bijenkasten en bijenkorven.
  • Plantgoed, boompalen en lint om groenstroken voor kruiden of insecten in te richten.
  • Materialen voor onderzoek, zoals muizenvallen, fuiken, nachtkijkers of bewegingscamera’s.
  • Educatief en informatief materiaal voor projecten op het gebied van natuur en landschap.

 

Zo werkt het

Stichtingen of verenigingen kunnen digitaal een financiële bijdrage aanvragen. Bij het Cultuurfonds Zuid-Holland werken we met de volgende richtbedragen:

  • Voor materialen, plantgoed en informatie/educatie bedraagt onze steun maximaal 25% van de totale kosten, tot een bedrag van € 10.000.
  • Voor gereedschappen, veiligheidsmiddelen en werkkleding bedraagt onze steun maximaal 50% van de totale kosten, tot een bedrag van € 5.000.

 

Meer informatie

Benieuwd wat het Cultuurfonds Zuid-Holland voor jouw project kan betekenen? Kijk dan op www.cultuurfonds.nl/zuid-holland. Zijn er vragen? Neem gerust contact op met het bureau, tel. (070) 441 77 09 of e-mail zuidholland@cultuurfonds.nl