Geslaagd symposium Meer rendement door Biodiversiteit

Het symposium van 12 februari 2019 is een geslaagde bijeenkomst geworden waar ruim 70 geïnteresseerde aan deelnamen. Naast de inhoudelijke interessante en inspirerende presentaties is er ook ruimte gemaakt voor een plenaire discussie om de kansen te exploreren die er liggen rondom de verduurzaming van de glastuinbouwteelten en de ketens waar deze deel van uitmaken.

Spreker Michael Verhoeckx

Hier wordt gedoeld op de verduurzaming door meer aandacht te geven aan de functionele rol van biodiversiteit in de kas en zelfs rondom de kas. Bij de bezoekers is dan ook de vraag neergelegd in hoeverre er interesse is in het opzetten van kennisnetwerken, zogenoemde Community of Practice. Deze Community of Practice moet kennisvragen vanuit de keten gaan beantwoorden om zo daadwerkelijk verder stappen te kunnen maken rondom de verduurzaming van de teelten. Onderstaand verslag en sfeerbeelden geven een korte inkijk in hetgeen is besproken tijdens dit symposium alsmede de ingezette koers voor vervolg. De presentaties van de sprekers zijn hieronder ook te downloaden.

2019-02-15 – Verslag symposium Meer rendement door Biodiversiteit

Eveline Stilma

Willem Jan de Kogel

Bron: Vakblad voor de bloemisterij