Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland Samen voor een mooi en duurzaam Zuid-Holland
Menu
Zuid-Hollandprijs uitgereikt

Zuid-Hollandprijs uitgereikt

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis, ontvingen de winnaars hun prijs uit handen van Jan Franssen, commissaris van de Koningin in Zuid-Holland.

De winaars zijn:

In de categorie professionals won de heer J. van Gilst van het bedrijf Infosfeer. Hij wil bamboe als nieuw en alternatief energiegewas in Europa introduceren. Bamboe brengt biomassa voort en groeit goed op vervuilde grond. De heer Van Gilst won een geldbedrag van € 50.000.

Mevrouw J.C.M. Kijlstra uit Dordrecht won € 15.000 in de categorie bewoners/vrijwilligers. Zij kwam met het plan voor de eerste plastic tas vrije gemeente in Nederland. De productie en het gebruik van plastic tassen zijn een directe bedreiging voor de mensheid. Mevrouw Kijlstra wil Dordrecht symbool laten staan in de strijd tegen die bedreiging.

€ 10.000 was de prijs die de heer G.L. Bosman in de categorie studenten won. Hij heeft een plan ontwikkeld om oude fietsen, die vaak bij bosjes worden achtergelaten, een nieuw leven te gunnen.

‘Een duurzame toekomst voor Zuid-Holland’

De Zuid-Hollandprijs bestaat sinds 2009 en heeft elk jaar een ander thema. Dit jaar was het thema: Een duurzame toekomst voor Zuid-Holland. Met deze prijs wil de provincie waardering tonen voor vernieuwende ideeën die bijdragen aan een duurzame toekomst voor Zuid-Holland.

 

zuidhollandprijs


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Volg ons via social media