Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland Samen voor een mooi en duurzaam Zuid-Holland
Menu
Vogels huilen niet

Vogels huilen niet

Fotograaf Anjès Gesink is als vrijwilliger werkzaam bij Vogelklas Karel Schot waar men zieke, gewonde en jonge vogels verzorgt die in de stad en in de omgeving van Rotterdam worden gevonden. Als fotograaf is Anjès zeer geïnspireerd geraakt door deze plek. Sinds november 2012 verzorgt ze daarom niet alleen de vogels maar ze fotografeert ze ook.

Inmiddels heeft ze al meer dan 100 vogels geportretteerd op de hand die ze verzorgd. De blauwe handschoen staat symbool voor de verzorging die de vogels krijgen maar verwijst ook naar de menselijke interventie die van grote invloed is op het leven van vogels in de stad.

Anjès is voor ‘Vogels huilen niet’ de samenwerking aangegaan met André de Baerdemaeker, stadsecoloog en ook vrijwilliger van de Vogelklas. De beelden van Anjès en de teksten van André vertellen een verhaal van tegenslag, leed, compassie, veerkracht en hoop.

U kunt het project Vogels huilen niet en Vogelklas Karel Schot op verschillende manieren steunen. Zo kunt u met een donatie naar keuze bijdragen aan de realisatie van het fotoboek, vogelvriend worden of een fotoprint bestellen. Bezoek voor meer informatie de website van het project Vogels huilen niet.

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Volg ons via social media