Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland Samen voor een mooi en duurzaam Zuid-Holland
Menu
Zomeravondwandeling door de duinen bij Berkheide (4)

Zomeravondwandeling door de duinen bij Berkheide (4)

Organisatie:IVN Leiden

Tijd:19.30 uur

Datum:16 augustus 2017

Locatie:Katwijk

Adres:Soefitempel

Bezoek website

Begin juli start IVN regio Leiden weer met de zomeravondwandelingen door het prachtige duingebied Berkheide, gelegen tussen Katwijk en Wassenaar. De eerste wandeling vindt plaats op woensdagavond 5 juli en start om 19:30 uur bij de Soefitempel aan de Zuidduinseweg 7 in Katwijk.

Kom zo mogelijk op de fiets, er is parkeergeld verschuldigd.

Diverse gidsen nemen u graag in groepjes mee op een ca. 2 uur durende wandeling. U hoort van hen over het oude zeedorpenlandschap met de kleine akkers. Deze akkertjes zijn ooit in de duinen aangelegd door vissers uit Katwijk. Ooit uit armoede ontstaan, nu zijn deze schrale gronden een verrijking voor de duinen. Ontdek de bijzondere plantensoorten van dit cultuurrijke landschap en als u geluk heeft ziet u onderweg misschien wel een ree of een vos!

Advies: trek een lange broek en stevige schoenen aan. Neem uw verrekijker en fototoestel mee en eventueel een flesje drinkwater.

De wandelingen zijn gratis. Een routeboekje met beschrijving is voor aanvang van de wandeling verkrijgbaar voor € 2,- zodat u ook op eigen gelegenheid de wandeling nog eens kunt overdoen.

 

Foto: IVN

Foto: IVN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Volg ons via social media