Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland Samen voor een mooi en duurzaam Zuid-Holland
Menu
VVM Café: In het nieuwe jaar gezond aan de slag

VVM Café: In het nieuwe jaar gezond aan de slag

Organisatie:VVM Netwerk van Milieuprofessionals

Tijd:17:30 - 20:30

Datum:17 januari 2018

Locatie:VVM Netwerk van Milieuprofessionals

Adres:Arthur van Schendelstraat 758

Kosten:VVM Café Veel gemeenten en provincies zijn aan de slag met omgevingsvisies en -plannen. Het meenemen van gezondheid daarin is een kans én een uitdaging. Want hoe kan je dit doen en met wie? De Gids Gezonde Leefomgeving biedt de helpende hand. Het eerste VVM Café van 2018 belicht op woensdag 17 januari de meerwaarde van dit nieuwe initiatief rondom een gezonde leefomgeving. In opdracht van het ministerie van IenM/W is in 2017 gestart met een ondersteunende website: de Gids Gezonde Leefomgeving. De gids biedt informatie, instrumenten, praktijkverhalen en werkvormen om samen te werken aan een gezonde leefomgeving. Tijdens het VVM Café lichten leden van de sectie Gezondheid en Milieu de gids kort toe. Daarna volgt aan de hand van een praktijkcasus een discussie over de vraag wat er nodig is om gezondheid goed te kunnen adresseren. De Gids wordt ontwikkeld door RIVM in samenwerking met RWS, GGDGHOR en het programma Aan de slag met de Omgevingswet. Neem alvast een kijkje op www.gidsgezondeleefomgeving.nl. Het definitieve programma volgt.

Meer informatie:https://www.vvm.info/vvmcafe/januari2018

Bezoek website

Veel gemeenten en provincies zijn aan de slag met omgevingsvisies en -plannen. Het meenemen van gezondheid daarin is een kans én een uitdaging. Want hoe kan je dit doen en met wie? De Gids Gezonde Leefomgeving biedt de helpende hand. Het eerste VVM Café van 2018 belicht op woensdag 17 januari de meerwaarde van dit nieuwe initiatief rondom een gezonde leefomgeving.

In opdracht van het ministerie van IenM/W is in 2017 gestart met een ondersteunende website: de Gids Gezonde Leefomgeving. De gids biedt informatie, instrumenten, praktijkverhalen en werkvormen om samen te werken aan een gezonde leefomgeving.

Tijdens het VVM Café lichten leden van de sectie Gezondheid en Milieu de gids kort toe. Daarna volgt aan de hand van een praktijkcasus een discussie over de vraag wat er nodig is om gezondheid goed te kunnen adresseren.

De Gids wordt ontwikkeld door RIVM in samenwerking met RWS, GGDGHOR en het programma Aan de slag met de Omgevingswet. Neem alvast een kijkje op www.gidsgezondeleefomgeving.nl.

Het definitieve programma volgt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Aanmelden
Volg ons via social media