Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland Samen voor een mooi en duurzaam Zuid-Holland
Menu
Natuurcursus: Haagse kust

Natuurcursus: Haagse kust

Organisatie:KNNV Afdeling Den Haag

Datum:4 november 2017

Adres:Den Haag

Kosten:Niet leden: €50,-, leden: €25,-

Bezoek website

Dit najaar organiseert de natuurvereniging KNNV, afdeling Den Haag, een nieuwe cursus van drie avonden en twee excursies over de kust bij Den Haag.

Het programma geeft een beeld van onze kustvorming vanaf de ijstijden, het ontstaan van oude en jonge duinen, tot de huidige tijd, waarin de bekende Zandmotor bij Kijkduin ingezet wordt, onder meer om de kust te versterken.

Daarnaast wordt ingegaan op de plantengemeenschappen in de zeereep, vloedmerk en helmgemeenschap. Verder komen natuurlijk schelpen en andere strandvondsten aan bod.

De cursus wordt gegeven op donderdagen 12 en 19 oktober en 2 november 2017, steeds van 20.00 – 22.00 uur in het Milieu Educatiecentrum in het Zuiderpark. De excursies worden gehouden op de zaterdagen 21 oktober (Zuiderhavenhoofd) van12.00 – 14.00 uur en op 4 november (Zandmotor) van 14.00 – 16.00 uur. De cursus wordt gegeven door Johan Apeldoorn en Wim Voortman. Chrit van Ewijk sluit aan bij de excursies.

Cursusgeld voor niet-leden € 50,- , leden van de KNNV betalen € 25,- . Niet-leden krijgen met de cursus ook een proeflidmaatschap van de KNNV voor het kalenderjaar 2018.

Meer informatie en inschrijven via de website van de KNNV – www.knnv.nl/afdeling-den-haag

Bron: Flickr-Public Domain

Bron: Flickr-Public Domain

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Volg ons via social media