Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland Samen voor een mooi en duurzaam Zuid-Holland
Menu
Lezing over het Bentwoud

Lezing over het Bentwoud

Organisatie:Vogelwerkgroep Koudekerk / Hazerswoude e.o.

Tijd:20.00 uur

Datum:15 maart 2018

Locatie:Het Anker

Adres:Chopinlaan 2, Hazerswoude Rijndijk

Kosten:€ 2,50 voor niet leden

Meer informatie:pr@vogelsrijnwoude.nl

Bezoek website

De lezing wordt verzorgd door Siep Eilander en Rob van Daalhoff, voorzitter en secretaris van de vereniging Vrienden van het Bentwoud. Deze vereniging is opgericht in 2003 en heeft inmiddels zo’n 400 leden. De leden zijn enthousiaste mensen, afkomstig uit Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude, Waddinxveen, Moerkapelle en Zoetermeer. Het doel van de vereniging is de ontwikkeling, het gebruik, de uitbreiding en het welzijn van het Bentwoud te bevorderen. Ze zijn op allerlei manieren actief (bijvoorbeeld als vrijwilliger bij Staatsbosbeheer, bij de jaarlijkse Bentwoud Buitendag en winterwandeling).

Gezelligheid en saamhorigheid staan voorop, en als ‘rechtspersoon’ waken ze over de belangen van het Bentwoud. Meer informatie vind je op www.bentwoud.info
In hun lezing gaan ze in kort in op de activiteiten en de visie van de vereniging om vervolgens uitgebreider stil te staan bij de geschiedenis van het gebied van veen tot polder. Zij besteden aandacht aan de ontstaansgeschiedenis van het gebied. Ook wordt ingegaan op de gebruiksmogelijkheden van het Bentwoud en tenslotte zetten ze uiteen welke actuele kwesties er spelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Aanmelden
Volg ons via social media