Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland Samen voor een mooi en duurzaam Zuid-Holland
Menu
Herfstwandeling van schemer naar duister

Herfstwandeling van schemer naar duister

Organisatie:IVN Afd. Leiden

Tijd:16.30 uur

Datum:10 november 2018

Locatie:Verzamelen: parkeerterrein tegenover hotel Duinoord

Adres:Wassenaarseslag 26, Wassenaar

Kosten:-

Meer informatie:zie website

Bezoek website

Herfstwandeling van schemer naar duisternis met nieuwe maan. Een avondlentewandeling door de duinen en langs het strand. Meenemen: goede conditie (!), passende kleding, drinken en stevige schoenen. Een stevige wandeling door het rulle zand van de Ganzenhoek en Berkheide, het Laarzenpad en langs het strand.

We hopen op helder weer zodat we lang kunnen genieten van het laatste licht van de zon en daarna van het licht van de sterren. Ervaar het vallen van de duisternis, de kleuren van de avondlucht, de verandering van de luchtvochtigheid, de temperatuur, het wegsterven van de duingeluiden, het naderen van de branding. Laat je verrassen door vanaf het hoge duin de zee bij nacht te zien en in het donker langs de vloedlijn te lopen. Bij helder weer zijn zowel de hoogovens van IJmuiden als de Maasvlakte te zien.

Hopelijk zien we bosuilen vliegen tegen de donker wordende hemel. Ook vleermuizen zijn waarschijnlijk van de partij en horen we ze via de batdetector. Misschien kruist een ree of vos ons pad.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Aanmelden
Volg ons via social media