Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland Samen voor een mooi en duurzaam Zuid-Holland
Menu
De natuur in met jongeren

De natuur in met jongeren

Organisatie:Woestelandschapacademie

Tijd:10.00 - 14.30 uur

Datum:21 april 2018

Locatie: Bezoekerscentrum De Veenweiden

Adres:Burgermeester Bruins Slotsingel 15, Alphen aan den Rijn

Kosten:€ 30 inclusief biologische en vegetarische lunch.

Meer informatie:zie website

Bezoek website

Op 21 april geeft de IVN WoesteLand Academie de training ‘Jongerendiversiteit in natuureducatie’ bij Bezoekerscentrum De Veenweiden in Alphen aan den Rijn. De training is voor alle geïnteresseerden toegankelijk. Tijdens de training leren deelnemers aansprekende activiteiten te ontwikkelen voor verschillende typen jongeren. Door meer mensen te onderwijzen over jongeren, natuur en duurzaamheid wil de WoesteLand Academie meer jongeren bereiken om samen te bouwen aan een duurzame samenleving.

Tijdens de training ‘Jongerendiversiteit in natuureducatie’ leer je jongeren als doelgroep beter begrijpen en leer je differentiëren tussen leeftijden, jongerenprofielen en leerstijlen. Ook ga je direct aan de slag met ontwikkelen van werkvormen die aansluiten op een uiteenlopende groep jongeren. Zo sluiten we zo veel mogelijk aan op jouw praktijk.

Over de WoesteLand Academie

De WoesteLand Academie is opgericht om, door middel van workshops, trainingen en cursussen, geïnteresseerden handvatten te geven om jongeren te inspireren voor natuur en duurzaamheid. Het is onderdeel van WoesteLand, de jongerenafdeling van IVN Natuureducatie. Al 50 jaar organiseert WoesteLand diverse actieve en gezellige jongerennatuurvakanties in binnen- en buitenland, waarbij altijd een steentje wordt bijgedragen aan natuurbehoud. De kennis tijdens de jongerenvakanties opgedaan wordt nu via de trainingen van de WoesteLand Academie doorgegeven aan een groter publiek. Door jongeren zelf de natuur te laten beleven werkt WoesteLand aan een duurzame samenleving.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Aanmelden
Volg ons via social media