Carbid schieten in Europese topnatuur onacceptabel

De Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland (NMZH) heeft de gemeente Westvoorne verzocht om een vergunning voor het schieten van carbid op oudejaarsdag in te trekken. De gemeente wil deze activiteit toestaan in het Natura 2000-gebied Westvoorne. Dit is bovendien een stiltegebied. De NMZH vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente een activiteit als carbid schieten vindt passen binnen een gebied dat tot de Europese topnatuur behoort. De NMZH benadrukt in haar reactie richting de gemeente dat in dit gebied het behoud en de versterking van natuurwaarden centraal dienen te staan en dat het schieten van carbid hier niet bij past doordat het voor veel verstoring en (lucht)vervuiling zorgt. Bovendien benadrukt de NMZH dat er geen zwaarwegende maatschappelijke belangen gediend worden met het toestaan van het carbidschieten.

Lees hier de brief aan Gemeente Westvoorne.

duinen

Susanne KuijpersLinkedin profiel van Susanne Kuijpers
Plaatsvervangend directeur/Regisseur RO, natuur en landschap
s.kuijpers@milieufederatie.nl