Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland Samen voor een mooi en duurzaam Zuid-Holland
Menu
Nieuws

Nieuws

Hieronder leest u het Zuid-Hollandse natuur- en milieunieuws en de groene activiteiten die in onze provincie georganiseerd worden. Wilt u persoonlijk op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief .

Nieuwsoverzicht
A4 Midden-Delfland A13/A16 Blankenburgtunnel Blog Alex Ouwehand Buijtenland van Rhoon Carbid schieten Voornes Duin CO2 Smart Grid Energieakkoord Faunabeheer Groene Kieskompas Groene Peiler HIER Opgewekt Intensieve veehouderij Kustbebouwing Nacht van de Nacht Nationale Postcode Loterij Natuurinclusieve landbouw Nieuwsbrief Omgevingswet Pluk van de Pettefletprijs Rijnlandroute Roeken Rotterdam The Hague Airport Schaliegas Stook je Rijk Tijdelijke natuur Visie Ruimte en Mobiliteit (VRM) Weidoptie Wet Natuurbescherming & Omgevingwet Wildlife Crime windenergie
19 september 2017Duurzame ontwikkeling Maasvlakte 2 niet ten koste van mens en natuur

De Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, Natuurmonumenten, Zuid-Hollands Landschap, Stichting Duinbehoud en het Rotterdams Milieucentrum hebben gereageerd op het concept ontwerp bestemmingsplan Maasvlakte 2. In de reactie stellen de organisaties dat de duurzame ontwikkeling op de Maasvlakte 2 niet ten koste mag gaan van de omgevingskwaliteit van mens en natuur. Om de effecten op de omgevingskwaliteit te kunnen meten pleiten de organisaties voor een goed monitorings- en evaluatiesysteem.

15 september 2017Crowdfunding tegen Brouwerseiland succes, beroep ingediend

Met het bereiken van het streefbedrag van hun crowdfunding starten de Zeeuwse en Zuid-Hollandse Natuur en Milieufederatie samen met andere natuurorganisaties van Bescherm de Kust het beroep bij de Raad van State tegen de komst van het villapark Brouwerseiland in de Grevelingen. In slechts één week tijd is via crowdfunding voldoende geld ingezameld om de strijd tegen Brouwerseiland via juridisch procederen voort te zetten. Eén van de stappen daarvan is 15 september 2015 gezet door hun beroepschrift tegen het bestemmingsplan aan de Raad van State te sturen.

14 september 2017Praat mee over Nationaal Park Hollandse Duinen

Langs de Noordzee, tussen strand en strandwallen, liggen de Zuid-Hollandse vastelandsduinen. Een prachtig kustlandschap waar landgoederen, duinen, zeedorpen en steden elkaar afwisselen. Eeuwenlang door Hollandse meesters vastgelegd; geliefd om water, ruimte en licht. Dit is het Nationale Park Hollandse Duinen: 43 kilometer lang, tot 8,5 km breed.

11 september 2017Resultaten impactmeting 2016 bekend

200 nieuwe groene initiatieven in de drie Overijsselse steden.  Energiebesparing als core business bij 5 chemische bedrijven in de Rotterdamse haven.  Het begrip Staldering (geen stal erbij, tenzij er een wordt afgebroken) op de kaart gezet in de Brabantse mestdialoog. Drie voorbeelden van resultaten van ons werk. Door heel het land maken de Natuur en Milieufederaties zich sterk voor mooie en duurzame provincies.

11 september 201716 september: landelijke bel je supermarkt dag

Duurzame melk kán. Als de supermarkten meewerken. Maar dat doen ze nog niet, terwijl onze melk écht niet langer houdbaar is. Daarom laten op zaterdag 16 september mensen vanuit het hele land van zich horen. De Natuur en Milieufederaties steunen deze actie van Milieudefensie.

07 september 2017Milieudefensie wint kortgeding om gezonde lucht van de Nederlandse Staat

De staat moet meer doen om de luchtkwaliteit in Nederland te verbeteren. Dat oordeelt de rechtbank Den Haag in een kort geding dat was aangespannen door Milieudefensie. De overheid moet binnen twee weken beginnen met een plan waarmee overschrijdingen van fijnstof en stikstofdioxide in de lucht zo snel mogelijk verleden tijd zijn. Ook moet de staat, binnen dezelfde korte termijn, een lijst maken met alle locaties waar de normen worden overschreden.

07 september 2017Resultaten MIRT onderzoek bereikbaarheid Rotterdam Den Haag bieden kansen

De Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland (NMZH) is positief over de resultaten van het MIRT onderzoek bereikbaarheid Rotterdam Den Haag dat gisteren gepubliceerd is. In het onderzoek is nagegaan hoe de metropolitaanse samenhang en de prestatie van het gebied rond Rotterdam en Den Haag verbeterd kunnen worden. De NMZH is blij dat hier echt integraal naar gekeken is en bereikbaarheid niet als doel op zich, maar als een middel is beschouwd.

31 augustus 2017Hoe houden wij ons oppervlaktewater gezond en vitaal? Persistente stoffen: een grote uitdaging

Zuid-Holland is een bijzonder waterrijke provincie. Van de zeearmen bij de Zuid-Hollandse eilanden tot de plassen in Midden Holland. Z’n vele polders met hun sloten tot de boezems en rivieren. Al dat water heeft ons veel te bieden en heeft ons veel economisch voordeel gegeven. De kwaliteit van het oppervlaktewater moet voldoen aan wettelijke normen. Het drinkwater dat wij dagelijks maken voldoet aan hoge kwaliteitseisen.

31 augustus 2017Dordtse groepen in beroep tegen bedrijventerrein Dordtse Kil IV

Het bedrijventerrein Dordtse Kil IV op de zuidwest kant van het Eiland van Dordrecht is overbodig. Dat zeggen Milieudefensie Drechtsteden en de Stichting Nationaal Landschapskundig Museum in hun beroepschrift dat zij afgelopen week hebben ingediend bij de Raad van State. Het beroep was gericht tegen het bestemmingsplan Dordtse Kil IV dat eerder dit jaar door de gemeenteraad van Dordrecht, na een voorbereiding van enkele jaren, was goedgekeurd.

Pagina 1 van 8712345102030»
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Volg ons via social media