Zorg voor bij-voeding

Omdat bijen al sinds een aantal jaren moeilijk voedsel kunnen vinden, stelt het Haags Milieucentrum gratis zaaipakketten beschikbaar. Op vrijdag 25 april kunt u gratis een zaaipakket ophalen bij de balie van het Nutshuis op de Riviervismarkt 5 in Den Haag.

In het zaaipakket zitten zaden van bloemen waar bijen voedsel uit kunnen halen. Verder zit er een zaaihandleiding in het pakket, een wilde bijen zoekkaart en een informatiekrant over bijen. Ook bevatten de pakketten een handleiding voor het aanleggen van een bijenreservaat. De zaden kunnen zowel in particuliere tuinen als op braakliggende terreinen gezaaid worden. Doe dit wel vóór 15 mei!

De pakketten zijn ook aan te vragen via email of telefonisch, onder nummer (070) 361 69 69.

zaaiactie HMC

Jhaishri Hanoeman