Symposium hoe houden we het nationaal landschap overeind?

Als overheden niet meer in staat zijn om te investeren in natuur en landschap en subsidiepotten leeg raken, moeten andere mogelijkheden onderzocht worden. Welke andere partijen voelen zich mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van natuur en landschap en zijn zij bereid daarin mee te investeren? Overheden verwachten nu initiatieven uit de samenleving. Maatschappelijke organisaties dienen zelf te investeren. Biedt dit kansen of worden de problemen over de schutting gegooid. En waar blijft de verantwoordelijkheid van de overheid? Het antwoord op deze vragen hoort u tijdens het symposium op vrijdag 27 september.

Datum: vrijdag 27 september 2013 van 09.30 tot 14.00 uur.
Locatie: in het Nationaal Landschapcentrum, Veerweg 1 C, 3281 LX Numansdorp.

Tijdens het symposium staan 2 vragen centraal:

1. Hoe kunnen we via nieuwe vormen van financiering het nationaal landschap onderhouden en verder ontwikkelen? Zijn methoden als sponsoring, crowdfunding, ambassadeurschap en streekrekening begaanbare wegen?
  2. Is er voldoende draagvlak en bereidheid om bij te dragen aan nieuwe investeringsvormen? Zijn er hier of elders goede voorbeelden of zelfs al resultaten? We zoeken in dit symposium naar de antwoorden.

Programma

Alex Ouwehand, directeur van de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland, neemt deel aan de forumdiscussie samen met andere bestuurders, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, medewerkers van de provincie en gemeenten, agrarische ondernemers en de VVV.

Het volledige programma van het symposium vindt u op de website van Hoekschewaards Landschap.

Het symposium wordt georganiseerd door Hoekschewaards Landschap in samenwerking met Servicenet Nationale Landschappen en SOHW.

Jhaishri Hanoeman
Secretaresse