Energiek Stevenshof

Samen met drie lokale installateurs maakt EnergiekLeiden werk van duurzame energieopwekking in Leiden. EnergiekLeiden zal dit jaar meerdere zonnepanelen-acties organiseren in verschillende wijken in Leiden, waarbij de Stevenshof de primeur heeft. De eerste actie van EnergiekLeiden is op zaterdag 15 juni gestart in de Stevenshof.

Waarom deze actie?

Een steeds groter wordende groep mensen heeft interesse in zonnestroom, maar vindt het lastig om zich te oriënteren en een keuze te maken uit het aanbod. EnergiekLeiden wil u, als bewoner van de Stevenshof, hierbij helpen. Wij willen het gebruik van lokaal opgewekte energie actief stimuleren en hebben een zonnepanelenpakket samengesteld waarin kwaliteit, service en garantie worden gecombineerd met een scherpe prijs. Een goed aanbod, waar u als bewoner van de Stevenshof jarenlang plezier van zult hebben.
Door te werken met lokale ondernemers hopen wij ook de lokale economie en werkgelegenheid te stimuleren..

De voordelen van zonnepanelen

• U wekt uw eigen electriciteit op en draagt bij aan een beter milieu.
  • U wordt minder afhankelijk van de energieleverancier en betaalt minder voor uw energierekening.
  • Het jaarlijkse rendement van zonnepanelen is 6%, zo berekende Milieucentraal. Een aantrekkelijke investering, want dat haalt u niet op een spaarrekening!

Waarom de Stevenshof?

We hebben gekozen voor de Stevenshof als aftrap in een reeks, waarin verschillende wijken in Leiden aan bod zullen komen. In de Stevenshof zijn veel woningen geschikt voor zonnepanelen, veel daken zijn nog leeg en er zijn in principe geen beperkingen door ingewikkelde vergunningprocedures. De Stevenshof kan in één klap de duurzaamste wijk van Leiden worden!

Voor wie is deze actie bedoeld?

In eerste instantie voor iedereen die woonachtig is in een ééngezinswoning in de Stevenshof. Bent u huurder van een éénsgezinswoning in de Stevenshof? Dan moet u wel toestemming vragen aan uw huiseigenaar. Woningcorporatie Portaal heeft al laten weten deze toestemming graag te verlenen.

Meer weten? Kom naar de informatiebijeenkomst op 2 juli aanstaande!

Op 2 juli 2013 zal in buurtcentrum Stevenshof van Libertas Leiden om 19.30 uur een voorlichtingsavond worden gehouden over deze actie. Hier kunt u terecht voor al uw vragen over de actie. U kunt zich hiervoor aanmelden via de actiepagina.

Bron: EnergiekLeiden