47 Zuid-Hollandse polders bedreigd in het Groene Hart

Stichting het Groene Hart heeft een lijst samengesteld met de 60 polders in het Groene Hart die bedreigd worden. Maarliefst 47 van die polders liggen in Zuid-Holland. De NMZH maakt zich, net als Stichting het Groene Hart, grote zorgen om het open en groene karakter van dit waardevolle nationale landschap.

Tijd voor betere bescherming

De bedreigde polders zijn veelal middeleeuwse natuurgebieden die uniek zijn in de wereld, maar die geen beschermde status genieten. De NMZH kan zich vinden in de conclusie dat “polders worden gezien als goedkoop grasland waar je gemakkelijk bedrijven of kassen kunt neerzetten, woningen kunt bouwen of wegen kunt aanleggen.” Deze speciale polders verdienen een betere bescherming. We hopen dat de brandbrief van Stichting het Groene Hart naar de betrokken overheden voor deze betere bescherming zal zorgen.

Meer informatie

Op de website van Stichting het Groene Hart kunt u een volledige lijst vinden van de bedreigde polders in Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Holland.

Susanne KuijpersLinkedin profiel van Susanne Kuijpers
Plaatsvervangend directeur/Regisseur RO, natuur en landschap
s.kuijpers@milieufederatie.nl